Ontdek Elswout zoals je het nog nooit gezien hebt!

De HOS neemt je mee naar buiten! Op dinsdagmiddag 17 september a.s. worden wij door twee boswachters bij de hand genomen: Marieke en Rien. De eerste is niemand minder dan Marieke Schatteleijn, al jaren één van de televisiepresentatrices van het programma BinnesteBuiten, het programma dat elke werkdag om 18.45 uur en op zondag om 19.15 uur te zien is op NPO2. 

Elswout te Overveen is een van de oudste bewaarde landgoederen in Nederland met een parkachtige begroeiing met veel stinsenplanten en historische gebouwen. Elswout maakt deel uit van het Natura 2000 gebied Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Op het landgoed liggen onder andere een landhuis, stallen, een boerderij en de orangerie. Dit landhuis wordt ook wel gezien als "Een der monumentaalste voorbeelden van op de 16e-eeuwse Italiaanse villa's geïnspireerde 19e-eeuwse landhuizen in Nederland."

Marieke en Rien zijn boswachters in de historische buitenplaats Elswout en zij zullen ons veel vertellen over de geschiedenis van het Landgoed, de Engelse tuinarchitectuur en natuurlijk ook over de natuur zelf. Momenteel zijn er volop paddenstoelen te zien. In de boerderij op Elswout zullen wij weer een heerlijke maaltijd nuttigen verzorgd door Trek Catering.

We verzamelen bij de boerderij op de parkeerplaats bij Elswout. Trek goede wandelschoenen aan!


Adres 

Buitenplaats Elswout - Elswoutlaan 14, 2051 AEOverveen


Programma

16.30 uur: verzamelen bij de boerderij op de parkeerplaats van Elswout met koffie, thee en bosbessencake

16.45 uur: start rondleiding door Marieke en Rien (KOM OP TIJD!!)

18.00 - 18.15 uur: einde rondleiding

18.30 uur: borrel

19.00 uur: diner

Inschrijven kan hier