Filosoof Lammert Kamphuis

Over zijn filosofie voor een weergaloos leven

.

Kom dinsdag 20 november naar de voormalige smederij aan de Zuid Schalkwijkerweg, een unieke locatie op een heel oud stukje Haarlems platteland. De vuurkorven op de veranda zullen voor ons branden. Met op de achtergrond het jaagpad langs de oever van het Spaarne waar men vroeger de schepen langstrok. Nog steeds lijkt de tijd hier stil te staan.

Lammert Kamphuis is een jongefilosoof, spreker en auteur. Wat hij het allerliefste doet is mensen aan het denken zetten over zichzelf, zodat zij nieuwe perspectieven zien die het leven een stukje lichter maken. Dat doet hij met behulp van filosofische kennis en wijsheid. Nooit hoogdravend en onbegrijpelijk, maar prikkelend persoonlijk en met gevoel voor humor. Lammert filosofeert graag in de geest van Socrates, die ooit stelde dat een filosoof als een vroedvrouw is. Beiden helpen om datgene wat in anderen leeft naar buiten te brengen: voor de vroedvrouw is dat een baby, voor de filosoof zijn dat ideeën, intuïties, aannames en denkbeelden.

“HET ZIJN NIET DE DINGEN DIE ONS VERWARREN, MAAR ONZE DENKBEELDEN EROVER” Epicticus (50-130 na Chr.)

Lammert vertelt ons hoe eeuwenoude en hedendaagse denkers je kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Uitgangspunt daarbij is zijn nieuwste boek ‘Filosofie voor een weergaloos leven; praktische filosofie voor een betere relatie met jezelf, je medemens en de wereld’


Leuk als je een introducee meeneemt. Niet-leden kunnen 1 keer kosteloos naar een lezing met borrel en kunnen tegen betaling ook gezellig blijven eten. Introducees kunnen zich online inschrijven en het vakje 'Ik ben geen lid maar wil graag een keer kennismaken' aanvinken.


Adres

Zuid Schalkwijkerweg 21, 2034 JE Haarlem

(Parkeren kan bij de voetbalvelden tegenover de Smederij. Op de fiets is het ongeveer 10 minuten vanuit het centrum van Haarlem en Heemstede.)


Programma 

16.30 uur ontvangst met koffie en thee 

17.00 uur spreker Lammert Kamphuis, daarna de borrel

19.00 uur diner

.

http://www.lammertkamphuis.nl/

https://www.facebook.com/De-Smederij-Haarlem-71785...

.

Inschrijven kan hier