World Press Photo en de kracht van beeld

Kom op 19 maart 2019 naar de regenten- en regentessekamer van het prachtige monumentale pand van Stichting Hart, het centrum voor kunst, kennis en cultuur in Haarlem, voor de volgende bijeenkomst van de Haarlemse Ondernemerssociëteit.

In een tijd dat visuele communicatie een steeds prominentere plek inneemt en waarin iedereen verslag kan doen van wat er zich in de wereld afspeelt, is de behoefte aan betrouwbaarheid, geloofwaardigheid en duiding groter dan ooit.

Tijdens de bijeenkomst van de HOS zullen Jan Meddens, Director of Development, en Caroline Lapidaire, External Relations Coordinator, een presentatie geven over World Press Photo en de kracht van beeld. Zij zullen hierbij aandacht besteden aan de organisatie en haar ontstaan. Ook zal het juryproces toegelicht worden en zullen zij aan de hand van een aantal iconische World Press Photo beelden het begrip visual literacy uitlichten.

Stichting World Press Photo, opgericht in Amsterdam in 1955, heeft als missie de wereld verbinden met betrouwbare visuele journalistiek. De jaarlijkse fotowedstrijd is inmiddels de grootste en bekendste ter wereld. De waarde van fotojournalistiek en het belang van persvrijheid komen samen in een reizende expositie, die ieder jaar door meer dan vier miljoen mensen wordt bezocht op 100 locaties in ruim 45 landen.

Op deze locatie is ook aansluitende borrel. Rond 18.45 uur zullen wij ons gezamenlijk – lopend of fietsend – begeven naar onze eetlocatie, Nonna Anna.


Adres 1

Stichting Hart, Kleine Houtweg 18, 2012 CH Haarlem

Hart heeft ruim voldoende fietsenrekken en er zijn diverse bushaltes op loopafstand.De Kleine Houtweg is een 'auto-te-gast-straat' en is voornamelijk vergunningengebied. Er zijn slechts een paar parkeermeters. Indien u toch met de auto komt, adviseren wij gebruik te maken van Parkeergarage Houtplein. Deze is op een paar minuten loopafstand.


Adres 2

Nonna Anna, Kleine Houtstraat 81, 2011 DJ Haarlem


Programma

16.30 uur ontvangst met koffie en thee
17.00 uur sprekers Jan Meddens en Caroline Lapidaire, daarna de borrel
19.00 uur diner

http://worldpressphoto.org/

https://www.hart-haarlem.nl

https://www.nonnaanna.nl/contactInschrijven kan hier